L

Locatie

Buitenplaats Hofstede maakt straks weer op lommerrijke wijze deel uit van de Rijswijkse Landgoederenzone, een rijk cultuurhistorisch gebied dat bekendstaat om de zeven landgoederen en gelegen is rondom de van Vredenburchweg. Het wordt een prachtige plek om te wonen, dicht bij het Rijswijkse Bos, de Rijswijkse Schouwburg, Park den Burgh, Tennispark Welgelegen en het Julialaantje dat in ere wordt hersteld. Ook het karakteristieke oude centrum van Rijswijk met de Herenstraat en de binnenstad van Den Haag zijn nabij.

Buitenplaats Hofstede

Ontdek
de omgeving

Previous
Next

Ontdek
de omgeving

Bosrijke stad

Onze kustlijn lag 4 duizend jaar voor Christus ter hoogte van Rijswijk en is geleidelijk naar het westen opgeschoven. Dit verklaart de strandwallen waarop landhuizen werden gebouwd. Aan het einde van de 15e eeuw bestond Rijswijk uit ongeveer 100 huizen en om en nabij 500 bewoners; meer dan helft van de inwoners was welgesteld. Zo bezat Prins Maurits er in de 17e eeuw een paardenhouderij en een huis voor zijn vriendin Margaretha van Mechelen. Het grondgebied van Rijswijk is door de eeuwen heen grotendeels hetzelfde gebleven. Mocht u ondanks het omringende groen toch een bezoek aan een park willen brengen; het Rijswijkse Bos, het Elsenburgerbos en het Wilhelminapark staan voor u klaar.

Voor een wandeling door de omgeving heeft Landgoedwandelen ZH een route uitgezet. Deze kunt u hier vinden.

Openbaar park

0 minuten lopen

Ter Werve

3 minuten lopen

Tennispark

5 minuten lopen

Kinderboerderij

7 minuten lopen

Tramhalte 17

3 minuten fietsen

Rijswijkse Schouwburg

3 minuten fietsen

Station Rijswijk

5 minuten fietsen

Centrum Oud Rijswijk

5 minuten fietsen

A4, A12, A13

6 tot 10 minuten rijden

Centrum Delft

10 minuten rijden

Centrum Den Haag

10 minuten rijden

Zuiderstrand

18 minuten rijden

Aanmelden

Als u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief, dan houden we u automatisch, vrijblijvend op de hoogte.

Heeft u een vraag over deze ontwikkeling? Stuur dan een mail naar: info@buitenplaatshofstede.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Rol*

Woning voorkeur*